Kelių narkotikų greitasis testas yra šoninio srauto chromatografinis imunoanalizės metodas, skirtas kokybiškai aptikti kelis narkotikus arba narkotikų metabolitus žmogaus burnos ertmės skystyje. Šiuo testu tiriamos šios medžiagos: Marihuana (THC), Kotininas (COT), Sintetinė Marihuana (K2).

Rezultatai per 3-10 minučių

Mėginys – seilės

  • Testo prietaisas
  • Pakuotės informacinis lapelis

Prieš pradedant tyrimą, bandymo prietaisas, mėginys ir (arba) kontroliniai elementai turi pasiekti kambario temperatūrą (15–30 °C). Nurodykite mėginio davėjui mažiausiai 10 minučių prieš paėmimą nieko nedėti į burną, įskaitant maistą, gėrimus, gumą ar tabako gaminius.

 

  1.  Prieš atidarydami maišelį palikite pasiekti kambario temperatūrą. Išimkite testą iš sandaraus maišelio ir sunaudokite per vieną valandą.
  2. Nuimkite įrenginio dangtelį ir paimkite burnos skysčio mėginį, kaip nurodyta toliau. Svarbu: padėkite sugeriamąją antgalį prie viršutinio, apatinio žandikaulio ir šaknų, kad prisotintumėte burnos skysčio. Įkiškite kempinėlės galą į burną, aktyviai braukite aplink dantenas abiejose burnos pusėse (10-15 kartų), kad padėtų prisotinti. Įdėkite sugeriamąją antgalį po liežuviu, kad surinktų burnos skystį, kol testo langeliuose pasirodys srautas (maždaug 60 sekundžių), tada išimkite prietaisą ir įjunkite laikmatį. Jei srautas neatsiranda, kartokite pirmiau nurodytų veiksmų procedūrą, kol srautas atsiras. Jei srautas neatsiranda ir atlikus tris kartus pirmiau minėtus veiksmus, išmeskite prietaisą, peržiūrėkite procedūras su donoru ir pakartokite bandymą naudodami naują prietaisą.
  3. Padėkite bandomąjį prietaisą ant švaraus ir lygaus paviršiaus.
  4. Po 3-10 minučių nuskaitykite testo rezultatą.

Jei visos linijos aiškiai matomos po 3 minučių ar anksčiau, testą galima laikyti neigiamu ir atmesti.

Jei po 3 minučių linijos nėra matomos, testą reikia iš naujo perskaityti po 10 minučių.

NEIGIAMAS:* Kontrolinėje srityje (C) atsiranda spalvota linija, o testinėje srityje (T) atsiranda kita spalvota linija. Šis neigiamas rezultatas reiškia, kad koncentracija burnos skysčio mėginyje yra mažesnė už nustatytas ribines vertes konkrečiam tiriamam narkotikui.

*PASTABA: spalvotų linijų atspalvis (-iai) testavimo srityse (T) gali skirtis. Rezultatas turėtų būti laikomas neigiamu, kai yra net ir neryški linija.

TEIGIAMAS: kontrolinėje srityje (C) atsiranda spalvota linija, o tiriamojoje srityje (T) linijos nėra. Teigiamas rezultatas reiškia, kad vaisto koncentracija burnos skysčio mėginyje yra didesnė už nustatytą konkretaus narkotiko ribinę vertę.

NEGALIOJANTIS: kontrolinėje srityje (C) nėra linijos. Labiausiai tikėtinos kontrolinės linijos nesėkmės priežastys yra nepakankamas mėginio tūris arba netinkami procedūros metodai. Dar kartą perskaitykite instrukcijas ir pakartokite tyrimą su nauju tyrimo prietaisu. Jei rezultatas vis tiek negalioja, kreipkitės į gamintoją.

Grįžti į viršų Drag